Het weer


De actuele temperatuur in Grave is momenteel 18.3 °C met een grondtemperatuur (gemeten op 10 cm. hoogte) van 18.6 °C. De luchtdruk is 1011 hPa en de relatieve luchtvochtigheid bedraagt 74 %. De wind is afkomstig uit ZW (220°) met een gemiddelde windsnelheid van 21.6 km/u (4 Beaufort) met daarbij windstoten tot 32.4 km/u. De eventuele regenintensiteit is - mm/uur en het horizontale zicht is 14600 meter.

De algemene weersverwachting voor vandaag:
Het is vandaag aanmerkelijk frisser dan de afgelopen dagen. Eerst is het nog bewolkt met hier en daar wat regen, motregen of een bui. Vanmiddag komt de zon geregeld tevoorschijn en lopen de temperaturen op naar 19 graden aan de kust tot 22 in het oosten van het land. Vanaf het weekeinde gaat de temperatuur met sprongen omhoog. Voor de verwachting voor Grave en directe omgeving verwijs ik u graag naar de uitgebreide weersverwachting voor ons gebied.

18.3 °C Deze windzak reageert op de hoeveelheid wind 21.6 km/u.  1011 hPa - mm/u.


Regenverwachting voor Grave voor de komende 2 uur:

 


Deze alert geeft de status van de X-Flares aan. Krijgt u X-class flare of Megaflare te zien, dan kan dat de komende dagen kans op poollicht gaan geven
Geeft deze STORM aan en is de Kp-index boven de 7 a 8, dan is er kans op poollicht in Nederland
Actuele Kp-index: 3
24u-max Kp-index: 3

De actuele maanfase

 

weervraagfoto-04


De verwachting voor Grave